Šaptači | IGNIST.rs

Svi imamo jednog ili više šaptača pored sebe, u sebi. Šaptač ili podsvest. Očigledno nismo toliko napredovali čim u nama postoji deo koji pod određenim okolnostima odlučuje umesto nas. Svesno ili nesvesno, kao napad ili samoodbrana. Šaptač koji ima identičan glas kao mi, samo smiren I stabilan u svim situacijama. Glas koji ne drhti, ne ostaje bez teksta I uvek nađe odgovor I rešenje na sva pitanja I probleme. No nije uvek tačan I iskren. Često izmanipuliše nama ili nam daje pogrešne savete I odgovore. Kontroliše naše telo kad nismo sposobni da ga sami iskontrolišemo. I tako nastaju ubistva iz nehata ili samoodbrane. Ljubav ili mržnja prema nekome. Gde je dobro, tu je I loše. Gde smo sami, nećemo biti još dugo. Gde mislimo da jesmo, šaptač nas navede na greh ili spas. Samoubistvo ili duhovno pročišćenje I pronalaženje svesti. Ukoliko su previše pozitivne misli, postaće I negativne. Delimično je sve to podeljeno na dva dela ili više njih. Ne pitamo se mi mnogo toga. Mislimo da smo svesni sebe I svojih mogućnosti?

loading…

Jesmo, toliko malo da mislimo da jesmo. Poigravamo se sami sa sobom, a nismo ni svesni toga. To su ljudi, to su šaptači. To su glasovi koji nas poznaju najbolje, a mi ne znamo ni odakle tačno dolaze. No da li su ti glasovi sposobni da nam daju snagu u situacijama gde nas kontrolišu? Da li razmišljaju o psihičkoj stabilnosti I fizičkoj spremnosti bića u kome se nalaze? Da li nam zaista narede da uradimo nešto ili smo podsvesno I mi spremni na to? Ne postoji tačna ili netačna konstatacija u vezi njih, u vezi nas. Nikada nećemo razumeti naše promene I zašto nas menjaju stvari za koje smo mislili da nisu u stanju da nas promene? Da li se I tada poigravamo sa našom prirodom ili se neko opet umeša I navede nas da napravimo zbir mogućnosti u glavi? Kakvi su to šaptači I koja je svrha njihovog postojanja u nama? I da li zapravo postoje? Ili ih mi stvaramo?


About Tamara Stamenković

Prolazne i neprolazne misli, reči i poigravanje sa njima. Tragovi pisanja ostaju zabeleženi, pisane reči traju duže od izgovorenih.
View all posts by Tamara Stamenković →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *