Predstava života | Između redova

Gde idu lutke nakon predstave? Da li ih lutkar odloži u kutiju do nekog drugog izvođenja, ili ipak zaslužuju bar malo mesto u nekom ćošku na stolici? Vođene tuđim rukama, dobijaju svoje pokrete. Upijaju osmehe svoje publike. Sve dok se zavese ne spuste i opet postanu zatvorenici kutije. Ili tako beživotni dobiju to malo mesto na stolici.
Da li u njihovom svetu važi pravilo, što vise osmeha publike, veće su šanse izbegavanja kutije?
Rođene za tuđe osmehe, a pravo na svoj, bez predstave, nisu ni dobile. Bez nje postaju samo senke. Kada se lutkarove ruke smeju, smeju se i one. Kada su lutkarove ruke tužne, tužne su i one. Ozivljavaju se na ograničene minute, a zatim se stapaju sa tišinom.

loading…

Koliko vaša tišina traje u životu? Istina jeste da svi ponekad dođemo u njene zamke i svesno se zamrsimo. Valjda nam tako odgovara neko vreme. I to je sasvim u redu. Tišina je tu da nas smiri i da se poželimo svega sem nje. I tada se odmrsimo i žurno nastavimo dalje.

Koliko vaš osmeh traje u danu? Da li traje ili se samo ponavlja? Priznajte da postoje dani kad se ni ne vrati. Birate predstavu bez osmeha? Sami ste svoje lutke, a pri tome niste stvoreni za tudje osmehe, već za svoje. Probudite zaspalog lutkara u sebi da oživi neme pokrete. Da oživi delove predstave i vrati ringišpil sreće u glavi. Osmeh pokazuj i publici, ali ne zaboravi kada se zavese dana spuste, da ga imaš i za sebe jer kako god bilo, ne postaješ zatvorenik nikakve kutije. Smej se dušom, a usne neka budu ogledalo. Ogledalo u kojem će se neka druga lutka prepoznati. I možda učiniti predstavu još zanimljivijom. Maštovitijom. Posebnom.
U predstavama skupljaj osmehe, kada ti se jednoga dana zauvek spuste zavese, shvatićes da si bio okružen ogledalima sreće. Jer duše su se zajedno smejale.


About Andrea Blagojević

Budući mašinski inženjer vazduhoplovstva. Zaljubljenik u avione i pero. Verujem u iskrenost, energiju i sjaju u očima. Volim sunce, šetnje i zagrljaje. Volim pozitivne ljude. Misli lako pretvaram u slova, kako bi osecaji večno živeli. Brbljivica po prirodi i veliki optimista. Ponosna na svaki svoj korak u životu. I jedna od retkih koja još uvek veruje da se dobro dobrim vraća.
View all posts by Andrea Blagojević →