Između redova Slider 

Predstava života | Između redova

Gde idu lutke nakon predstave? Da li ih lutkar odloži u kutiju do nekog drugog izvođenja, ili ipak zaslužuju bar malo mesto u nekom ćošku na stolici? Vođene tuđim rukama, dobijaju svoje pokrete. Upijaju osmehe svoje publike. Sve dok se zavese ne spuste i opet postanu zatvorenici kutije. Ili tako beživotni dobiju to malo mesto na stolici.
Da li u njihovom svetu važi pravilo, što vise osmeha publike, veće su šanse izbegavanja kutije?
Rođene za tuđe osmehe, a pravo na svoj, bez predstave, nisu ni dobile. Bez nje postaju samo senke. Kada se lutkarove ruke smeju, smeju se i one. Kada su lutkarove ruke tužne, tužne su i one. Ozivljavaju se na ograničene minute, a zatim se stapaju sa tišinom.

loading…

Koliko vaša tišina traje u životu? Istina jeste da svi ponekad dođemo u njene zamke i svesno se zamrsimo. Valjda nam tako odgovara neko vreme. I to je sasvim u redu. Tišina je tu da nas smiri i da se poželimo svega sem nje. I tada se odmrsimo i žurno nastavimo dalje.

Koliko vaš osmeh traje u danu? Da li traje ili se samo ponavlja? Priznajte da postoje dani kad se ni ne vrati. Birate predstavu bez osmeha? Sami ste svoje lutke, a pri tome niste stvoreni za tudje osmehe, već za svoje. Probudite zaspalog lutkara u sebi da oživi neme pokrete. Da oživi delove predstave i vrati ringišpil sreće u glavi. Osmeh pokazuj i publici, ali ne zaboravi kada se zavese dana spuste, da ga imaš i za sebe jer kako god bilo, ne postaješ zatvorenik nikakve kutije. Smej se dušom, a usne neka budu ogledalo. Ogledalo u kojem će se neka druga lutka prepoznati. I možda učiniti predstavu još zanimljivijom. Maštovitijom. Posebnom.
U predstavama skupljaj osmehe, kada ti se jednoga dana zauvek spuste zavese, shvatićes da si bio okružen ogledalima sreće. Jer duše su se zajedno smejale.


Budući mašinski inženjer vazduhoplovstva. Zaljubljenik u avione i pero. Verujem u iskrenost, energiju i sjaju u očima. Volim sunce, šetnje i zagrljaje. Volim pozitivne ljude. Misli lako pretvaram u slova, kako bi osecaji večno živeli. Brbljivica po prirodi i veliki optimista. Ponosna na svaki svoj korak u životu. I jedna od retkih koja još uvek veruje da se dobro dobrim vraća.

Related posts

Leave a Comment

What is 2 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)