Pismo mlađoj sebi | ACCORDING TO TAM

Ćao devojčice,

pišem ti ovo pismo jer bih volela da sam ga i ja dobila u tvojim godinama. Kažu da se na greškama uči. Ja sam mnogo naučila na onima koje si ti pravila. Trebalo mi je mnogo vremena da ispravim neke stvari, a neke, nažalost, neću moći nikada.

Jednog dana dunuće ti da se ofarbaš u crveno. Nipošto to nemoj raditi. Ako ipak uradiš, nemoj se vraćati u plavo posle dva meseca, života ti. Spalićeš nam kosu.

Oko ocena iz matematike se bezveze nerviraš. Do sada nam u životu nije zatrebala funkcija sa 12 tačaka.

Znam da ti sada izgleda kao da ti je brat rođen samo da bi te nervirao, ali ne troši živce. To je samo faza koja će proći. I povremeno se vraćati, neću da lažem.

Tridesetog decembra 2010. ne izlazi na ulicu, napašće te čopor pasa zbog čega ćeš nam navući doživotnu fobiju. Nije lako živeti sa tim, veruj mi i potrudi se da ne saznaš.

Nemoj nositi mobilne telefone u kupatilo, imaš tendenciju ka tome da ih ubacuješ u wc šolje i kade.

Slušaj majku. Da, da. Bila je u pravu za skoro sve. Provodi više vremena sa njom, nedostajaće ti kad se odseliš. I često zovi baku, nedostajaće ti zauvek.

Više izlazi, pleši i grli. Nosi kratke haljine, jer kad stignu godine i koji kilogram viška sigurno nećeš. Veruj u sebe i ono što radiš. Onu priču koju si napisala… Ne čekaj da prođe pet godina do objavljivanja. Uradi to odmah. Sanjaj veliko, jer snovi se ostvaruju.

Taj lik koji ti se sviđa… Otkači ga u startu, jer će ti posle za to trebati deset godina. Ništa me ne pitaj.

I ne ljubi se, zaboga, sa najboljim drugom.

ČITAJTE JOŠ:

 • Kad prošlost okrene tvoj broj | ACCORDING TO TAM
 • loading…


  About Tamara

  Sanjar navučen na knjige, kafu, čokoladu i instagram. Veruje da zvezde padalice i svećice na torti ispunjavaju želje. Pisac u duši. Autor bloga According to Tam.
  View all posts by Tamara →

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  What is 6 + 4 ?
  Please leave these two fields as-is:
  IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)