Mali trikovi za jednostavan život | Samo sekundica

  Krećem sa malim trikovima za bolji i jednostavniji život.  Ovaj put ću podeliti sa vama pet načina kako da pojednostavite život, u narednim postovima biće ih naravno još.

1.Koristite planere i pravite sedmične planove.

Kod nas planeri i nisu bas česta pojava ali to ne znaći da nisu od koristi.

Kupite jedan planer u knjižari ili na netu, a još bolje od svega toga je sto možete i da ga napravite od obične sveske s tvrdim koricama ili rokovnikom. (pokazaću vam to u nekom od narednih postova)

loading…

Pravite sedmične planove. Uzmete jedan dan u sedmici najbolje subota ili nedelja i napišete sve sto planirate raditi naredne sedmice, naravno uvek će biti mesta za nove aktivnosti nismo baš toliko zauzeti. Bitno je da podesite obaveze po važnosti i to što ste zapisali sve i uradite.

Za svaki dan stavite 2-3 stavke nikad nemojte pretrpati dan obavezama i na kraju ništa od toga ne uradite. Verujte imate vremena.

2.Nikad nemojte raditi više stvari u isto vreme.

Jednostavno nemojte. To vas usporava, i krajnji  rezultati nikad nisu zadovoljavajući.  Radite jedno po jedno tako ćete brže i kvalitetnije odraditi posao.

3. Koristite alarme

Ako imate zakan pregled kod doktora, sastanak, poslovnu večeru ili bilo sta drugo sto zahteva od vas da dođete tačno na vreme, uključite alarm na telefonu.

Alarm uključite tako da će zvoniti 30-45 minuta pre dogovorenog vremena tako da u slučaju da ste zaboravili, možete otići presvući se ili stići završiti nešto već započeto.

 

 

4. E-mail adresa

Odjavite se od svih onih stranice čije mejlove uopšte ne otvarate. Sigurno imate takvih ali nikako da se odjavite od njih jer možda zatrebaju. Brišite sve to, uredite svoj inbox da bude cist i ostavite samo najbitnije stranice i tako cete svaki put kada vidite da imate novu mail poruku ustvari otici i pogledati.

5. Šifre

Ne znate šifru od mejla? Nije problem, postoji postupak koji se odradi u slučaju da se šifra zaboravi. Ali to se vama prečesto dešava? Postoje mnogi programi za čuvanje šifri koji su jako pregledni i korisni. Koristite ih.

Ako ne verujete tim programima uvek možete zapisati šifre u planer koji smo gore spomenuli i koji vec koristite. Možete uzeti i obični blokić, zapisati sve u njega, i držati negde blizu kompjutera.

Nikad nije loše napisati šifre na dva mesta. Ako ih imate u planeru pa napište ih u blokić kod kompjutera.

Moja preporuka je da ne pišete šifre u mobilni telefon jer može se desiti da slučajno izgubite telefon. Lakše je promeniti šifre na dve ili tri stranice nego na njih 10-15 .

 

 

 

 


About Saška

Pozitivna i uvek spremna za pevanje. Poprilično komplikovana osoba i ponosim se time. Imam malu bašticu, sadim šta hoću, kako hoću i kad hoću iako pola toga ne uspe ja ne odustajem. Kafica i rolatić je sve što mi treba za dobar dan. Imam psa Mašu koja je kraljica.
View all posts by Saška →