LITTLE BLACK DRESS: Večiti ‘must have’

Znamo da su ukusi različiti i da je suvišno o tome raspravljati. Ipak, postoji ta jedna stvar u kojoj se sve žene slažu, ma kakav njihov ukus bio. Nešto kao nepisani zakon mode.

Mala crna haljina je večiti MUST HAVE i svaka žena je mora imati u svom ormanu!

Složiću se sa stilistima kada kažu da je bolje uložiti novac u jedan kvalitetan komad, koji će uvek biti IN, nego ga bacati na krpice koje su hit samo jednu sezonu. Zato ću pažnju posvetiti čuvenoj maloj crnoj haljini koju je, doslovno lansirala i vinula u visine, žena koja je pokrenula modnu revoluciju, Koko Šanel. Obzirom da je i danas smatramo must have-om, jasno je da je Koko uspela u svojoj borbi, da prevaziđe konvecionalnu modu i crnu boju pretvori iz sinonima za žalost u sinonim za eleganciju i dobar ukus.

Mala crna haljina moze biti različitih dužina i modela, ali ono sto mora, je da bude jednostavna, elegantna i nepretenciozna. Ona je spas za sve nas koje smo uvek u žurbi i nikad ‘nemamo šta da obučemo’.

Njena funkcija je, da i sa skromnim sredstvima, svaka žena moze istovremeno biti ženstveno i elegantno obučena. Prvenstvena namena joj je bila za popodnevne izlaske, ali dodajte joj koji atraktivan aksesoar i dobar par salonki i pretvoriće se u večernju haljinu za kojom će se okretati. Ako bi samo navukli blejzer preko nje, bila bi idealna za radni dan i poslovne sastanke.

Dodatan plus kod ove haljine, je to sto svima dobro stoji. Kakvu god građu tela da imate, sa njom nećete pogrešiti, jer ona savršeno prikriva sve nedostatke. Mala crna haljina je vanvremenska i nikad neće postati out. Razlog je njena prefinjena jednostavnost koja čini da promene u svetu mode ne utiču na nju. Postoji legenda koja kaže da je dizajner Paul Poiret sreo Koko Šanel na ulici u maloj crnoj haljini i pitao je za kim žali, na šta mu je ona odgovorila “Za Vama, gospodine”!

loading…


About Irena Đorić

Obična devojka neobične ličnosti. Zaljubljenik u modu, knjige i sport. Dete sreće, zarobljeno u svetu odraslih.
View all posts by Irena Đorić →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What is 13 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)