Kad ćutljivost priča | Između redova

Neke reči nemaju svoj zvuk. Nemaju odjek, ton ni slovo.
Žive u mislima i tamo stvaraju sebe. Možda nisu ni rođene da bi se čule. A možda su se tamo sakrile jer znaju da njihovo vreme tek predstoji.
Ponekad su te reči isuviše važne za nas, da ih sebično čuvamo u sebi plašeći se da će zauvek nestati ako dobiju svoj ton. Taj odjek i to slovo. Možda taj neko neće razumeti slova i neće čuti te note. I izgubiće svoju vrednost bez šanse da se ponovo vrate odakle su stvarane.
Kako to reč, uopšte dobija na vrednosti? Pretvaranjem u dela ili samo izgovorom?

Isuviše je konfuzno sve ono što ne želimo da kažemo. Sve ono sto čuvamo za sebe jer smatramo da će jedino tu i živeti. Ali, kolika je sreća kada stvarnost odsvira baš tu notu reči koju smo krili? Sigurno je veća od one kada je to sve živelo u tišini. Tišina jeste stvorena da bi slušali sebe, ali život nije krojen da bi ćutali i samo se nadali. Disali, a ne postojali. Gledali, a ne videli.
Kada naučimo da svakoj reči iz misli nađemo ton i nesebično je podelimo sa svetom, naučićemo i da te iste tonove mogu čuti samo oni koji umeju da čuju nas.
A život će se za sve ostalo sam pobrinuti, jer ni on ne voli kad ćutljivost priča.

loading…


About Andrea Blagojević

Budući mašinski inženjer vazduhoplovstva. Zaljubljenik u avione i pero. Verujem u iskrenost, energiju i sjaju u očima. Volim sunce, šetnje i zagrljaje. Volim pozitivne ljude. Misli lako pretvaram u slova, kako bi osecaji večno živeli. Brbljivica po prirodi i veliki optimista. Ponosna na svaki svoj korak u životu. I jedna od retkih koja još uvek veruje da se dobro dobrim vraća.
View all posts by Andrea Blagojević →