Jeftina produkcija života

Junakinja ove priče buljila je u svoj telefon neprestano. Poslala je jednu riskantnu poruku i sada se poprilično kaje. Opsovala je u sebi, u nadi da će otaljati onaj odvratni osećaj iz stomaka, koji toliko kulja i muči, da joj dođe da iskoči iz sopstvene kože. Nekoliko puta primetila je da joj se čak ruka trese.

“Hajde više, smiri se. Sada je vreme da saznaš istinu!”, tešila je sama sebe.
Naime, našoj junakinji desilo se ono što se obično i dešava svim junacima iz svih priča. Naišla je na negativca. Doduše, nije bio u klasičnoj formi, onaj opipljivi, na kog smo uglavnom i navikli. Beše to jedan strašan negativac, prerušen u nadu.

loading…

Držao je pred devojkom svoje iluzije, sve dok nije odlučio da dođe do maestralog zapleta i da ta ista iluzija spusti zavesu, kojom se označava kraj predstave, a gledaoce, taman zaintrigirane mogućim povoljnim završetkom i onim već otrcanim hepi endom, pljusne šamarom zato što su uopšte i zauzimali mesta za gledanje ovako jeftine i loše produkcije.

Situacija koja ju je zadesila nije nešto posebno bitna, no kao što već pretpostavljate, veoma je neprijatna. Telefon je i dalje treperio, ali nije bilo nikakvog odgovora. Znala je da je sama. Usamljenost nije loša stvar kada iskreno voliš sebe. Onda to zapravo i nije usamljenost, imaš utisak da si u dobrom društvu.

Ali problem nastaje kada shvatiš da iako si okružen sa takozvanim prijateljima, imaš i dalje ogromnu rupu u sebi i znaš da apsolutno nema vajde da im to i kažeš. Zato je i poslala poruku sadržine :”Dosta mi je. Završavam danas svaki kontakt sa tobom, jer me nerviraš, zato što nikada nisi tu zaista za mene, a uvek imaš vremena za sve ostale.”

Ipak, odgovor i dalje nije stizao. Spustila je telefon i značajno pogledala u nebo koje je sve više delovalo preteće. Kiša samo što nije, pomisli ona. I iako je bila njen veliki fan, odjednom je sve mrzela. I kišu i ljude i život.

Bes je svakog dana sve više preuzimao. Setila se i da je negde videla sliku kako to i izgleda. Narandžasta boja, koja je u legendi te slike bila prezentovana kao čista emocija besa, okupirala je čitavo telo žrtve.

Grizla, jela, čupala onemoćalu ličnost koja se borila protiv negativnog stanja i mizernosti.

Telefon je zavibrirao. Konačno je stigla poruka. Otvorivši je, ugleda već poznate reči :”Dosta mi je. Završavam danas svaki kontakt sa tobom, jer me nerviraš, zato što nikada nisi tu zaista za mene, a uvek imaš vremena za sve ostale.”


About Jovana Pribić

Tata kaže da sam filozof, a ja samo volim da pričam.
View all posts by Jovana Pribić →