Gubitak=Dobitak | THE GLAM LIFE

Gubitak. Šta vama predstavlja reč gubitak? Gubitak je sastavni deo svačijeg života. Ne možeš da izgubiš, ako ne dobiješ i ne možeš dobiti, ako ne izgubiš. To je neraskidiva konekcija.

-Svi mi gubimo. Svi mi pobedjujemo. Svi mi patimo. Svi mi se radujemo. Svi mi. To je život, zar ne? Gubitak kao sastavni element našeg života, meni predstavlja veoma važnu stvar. Ja sam nekako sa godinama naučio i šta je gubitak i šta je dobitak. Jer kad se praviš mnogo jakim i kad izigravaš tu neku snagu, a ponekad to moraš, sve to nas ograničava da budemo ono što ustvari i jesmo. živa bića. Moramo naučiti šta je gubitak i sta znači izgubiti. Svi mi kroz to prolazimo svakodnevno. Moje pitanje, danas, za vas je: Kako se pomiriti sa gubitkom i kako gubitak pretvoriti u dobitak?

Svako od nas drugačije prihvata gubitak i svako od nas drugačije prihvata poraz. Jer ako želiš da potrošiš novac, moraš ga prvo zaraditi. Tako je i u životu, ili gubiš ili dobijaš.

Postoji i onaj, malo teži gubitak, kada se nažalost na neko vreme opraštamo sa nama dragim ljudima. Ali i sa time moramo da se pomirimo. Kad-tad se moramo pomiriti sa tom činjenicom da nekog više nema, recite u sebi “Hvala ti što si bio deo mog života, ja ću te se sada sećati, ali ja moram da krenem dalje” . Ponavljajte to u sebi, osećaćete se mnogo lakše i slobodnije. Prošlost ostaje u prošlosti dragi moji. Budućnost je ta za koju se moramo boriti. Ovog puta, kao odgovor na pitanje “Kako se pomiriti sa gubitkom i kako gubitak pretvoriti u dobitak ” , moraš se odreći starog sebe, da bi upoznao novog sebe. Moraš krenuti dalje, iako te sećanja vuku na dole. I kada se popneš na vrh, nemoj da gledaš dole, vec gledaj gore i razmišljaj kako ćeš da poletiš.
Zaključak ovonedeljne kolumne, jeste da se moramo miriti i sa gubitkom i sa porazom. Svako nosi svoj teret, samo vodite računa da taj teret ne bude teži od vas samih…

Vas David. ❤

loading…


About David

David je devetnaestogodišnjak koji se bavi modnim dizajnom, voli šminku, garderobu i mnogo drugih stvari. Rođen 17.07.1998. u Prokuplju. Od tada više ništa nije bilo isto, ko ga zna voli ga, ko ga ne zna ili mu se divi ili ga 'pak mrzi. Da li je to sa razlogom ili uopšte nemaju razloga, da li želite da ga bolje upoznate i naučite nesto novo o modi, šminki i ostalim stvarima? Na pravom ste mestu, dobro došli!
View all posts by David →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What is 10 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)