DIY piling od kafe | Beauty corner by A

Piling je metoda kojom se sa površine kože uklanjaju ostarele i mrtve ćelije. Ukoliko se redovno radi, koža bolje diše, bolje apsorbuje hranljive materije iz proizvoda za negu i samim tim izgleda svežije i lepše.

Postoji više vrsta pilinga, ali je osnovna podela na mehanički, hemijski i enzimski. Mehanički i enzimski piling se mogu raditi i u kućnim uslovima, dok hemijski piling ipak treba prepustiti iskusnom kozmetičaru ili dermatologu,jer su preparati koji se u tu svrhu koriste dosta koncentrovaniji od onih za upotrebu kod kuće.

Tema današnjeg posta je kako napraviti kod kuće, od samo 3 sastojka, piling koji savršeno skida mrtve ćelije i pospešuje cirkulaciju, a ujedno i neguje kožu , zbog ulja koje se u sastavu istog nalazi.

loading…

POTREBNI SASTOJCI :

Priprema je veoma jednostavna. Na pari otopiti kokosovo ulje i pomešati ga sa kafom i šećerom. Kafa koju najčešće koristim je krupnije mlevena, za filter, ali ukoliko nemate takvu, onda skuvajte sebi šolju domaće kafe i kada je sa uživanjem popijete, za piling iskoristite talog koji ćete pomešati sa ostalim sastojcima.

Po želji možete dodati cimet, nekoliko kapi eteričnog ulja koje volite, pa čak možete i kokosovo ulje zameniti maslinovim.

I piling je spreman za upotrebu. Može se koristiti za piling kože tela, lica ili usana. Ukoliko isprobate, javite obavezno utiske! 🙂


About Anita

Mama jedne šmizle u stalnoj potrazi za kvalitetnim a pristupačnim proizvodima za negu i ulepšavanje.
View all posts by Anita →