DECEMBER CHALLENGE | DAMA OD MARCIPANA

Decembar kao poslednji mesec u godini najčešće provodimo u svođenju računa, rezimiranju postignutog i pravljenju planova za narednu godinu. A januar je tradicionalno rezervisan za realizaciju novih, uglavnom velikih i bitnih odluka (new year, new me :D). Ove godine sam odlučila da koncept novogodišnjih odluka malo izmenim. Kako naslov ovog teksta kaže „baciću“ se na decembarski izazov. Pokušaću da disciplinujem sebe, da budem produktivnija, zdravija, zadovoljnija…Naime, u svoj dnevni raspored uneću nove zadatke i rituale. Neki će biti sasvim jednostavni, ali ih iz nekih lenjih razloga ne praktikujem, dok će neki biti pravi izazov. Napraviću habit tracker kako bih na kraju videla koliko sam bila uspešna, a u nekom od sledećih tekstova i sa vama ću podeliti rezultate.

Moja lista zadataka za ovaj izazov izgleda ovako:

  1. Svakog dan poslušati neku novu pesmu
  2. Vežbanje (ili šetnja)
  3. Pisanje zahvalnosti
  4. Piti zeleni čaj svakog jutra
  5. Rano ustajanje
  6. Slušanje podcast – a
  7. Oprobati se u crtanju
  8. Meditacija
  9. Svakog dana pročitati neki edukativni tekst
  10. Više zdrave hrane

Ukoliko vam deluje zanimljivo pozivam vas da se priključite izazovu. Ako baš niste sigurni šta je to što bi vam bilo izazovno, na internetu imate bezbroj ideja na ovu temu. Sedite, razmislite i izazovite sebe.

Do sledećeg čitanja, slatke pozdrave šalje vam Dama od marcipana. 🙂

About Aleksandra Milivojević

Ekonomista i hedonista. U ljubavi sa knjigama, morem, čokoladom i parfemima. I kako stihovi jedne pesme kažu:“ ja se klonim svake štete, al' za frkom sam fanatik.“
View all posts by Aleksandra Milivojević →