ANIKIN SVET – Episode 2

PRETHODNO:

EPISODE 1

Tata je osvojio Evroligu, a ja sam imala sedam godina kada sam prvi put videla kako daje intervju na terenu. Sutradan sam ga naterala da mi kupi mali mikrofon i mesecima sam posle svake utakmice išla za njim, tražila izjave i postavljala mu pitanja. Uživao je u mojoj igri, a ja sam već tada znala čime želim da se bavim kad odrastem. I evo me, završila sam prvu radnu nedelju kao reporter na najvećem sportskom kanalu na Balkanu. Sigurna sam da bi bio ponosan da može da me vidi.

Čitave nedelje bila sam zatrpana obavezama na poslu i nisam imala vremena da razmišljam o potezima koje sam napravila u poslednje vreme. Bežala sam od stvarnosti i bila sam odlična u tome.

Pokušala sam da uživam u toploj, penušavoj kupki, ali sam zaboravila da isključim telefon i još jedna Emirova poruka mi je pokvarila raspoloženje. Od kako sam pre desetak dana napustila njegov stan u Istanbulu nisam mu odgovorila ni na jedan poziv, ni poruku. Bila sam svesna da to nije zaslužio, ali mi je trebalo vremena da razmislim.

Nas dvoje smo bili zaista dobri prijatelji. Bio je uz mene kada niko drugi nije i kada sam konačno rešila da nastavim sa normalnim životom nakon gubitka oca, shvatila sam da moja osećanja prema njemu nisu samo prijateljska. Jedne večeri smo uživali u pogledu sa vidikovca Čamlidža i on me je poljubio. Nisam se bunila. Tako je započela veza koja je trajala sve do onog petka od pre desetak dana.

Bila sam mu bezrezervna podrška na svakom putu i kada je odlučio da igra u Americi bila sam spremna da odem sa njim. Da zaboravim na sve svoje snove i počnem da sanjam njegove. A onda su moji neočekivano počeli da se ostvaruju. Prijavila sam se na oglas za posao u Srbiji iz čiste radoznalosti. Nisam ni sanjala da će me pozvati. A evo me sada ovde…

Imala sam tri dana da odlučim hoću li pakovati kofere za odlazak u Kaliforniju ili u Beograd. Emir i ja nikada nismo imali velike svađe. Osim te jedne. Kada sam rešila da se vratim u Srbiju bio je ljut jer sam odluku donela sama.

– Nisi mi rekla čak ni da su te zvali, a sad mi kažeš da sutra ideš!
– Nisi ni ti mene pitao šta mislim o selidbi u Ameriku!
– Rekla si da si srećna zbog toga!
– Bila sam srećna zbog tebe, ne zato što i ja treba da se selim!
– Niko te nije terao!
– Znači možemo svako svojim putem?
– Anika…

Bum. Zalupljena vrata. Odlazak. Znam, tako se ne ponašaju ljudi stariji od petnaest godina. I znam, to nije način da se završi veza koja traje godinama. I znam da je trebalo da se javim na bar jedan od million poziva u poslednjih nedelju dana. Ili da odgovorim na bar jednu poruku. Iskreno, plašim se. Plašim se kraja čitave ove priče. Istina, već je završena mojim nezrelim odlaskom, ali ne želim da to čujem od njega, ne želim da izgovorim i ne želim da naš kraj postane nešto što je zvanično.

loading…

Telefon je zazvonio i na trenutak sam donela odluku da mu se javim, ali nije bio on… Bio je to poziv kog sam se plašila još više. Na ekranu je bio ispisan broj koji nisam imala u imeniku, ali sam ga već dugo znala napamet… Odbila sam poziv, a nekoliko sekundi kasnije usledila je poruka sa istog broja.

Zar da od drugih čujem da si došla kući?! Javi se majci, bar toliko možeš!

Marija Arnautović Šijan nije volela da se stvari dešavaju mimo njene kontrole. A povratak ‘odmetnute’ ćerke nije mogla da kontroliše. Naravno, nisam imala nameru da joj se javim kad sam stigla, a verovatno nikada i neću. Mnogo me je povredila jer nije bila uz Darka kada mu je to bilo potrebno. Nije bila ni uz mene, ali to sam odavno prebolela…

Odložila sam telefon i zavalila se u kadu. Rešavaću probleme od ponedeljka.

SLEDEĆE:

EPISODE 3

***

ANIKIN SVET je autorkina fikcija – svaka sličnost sa stvarnim životom i likovima je slučajna. 🙂 Novi delovi ovog online romana/dnevnika/kolumne izlaziće NEDELJOM u 18 časova samo na www.haos.rs.


About Tamara Popov

Sanjar navučen na knjige, kafu, čokoladu i instagram. Sportski novinar po zanimanju. Pisac u nastajanju.
View all posts by Tamara Popov →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *