According to Tam Anikin svet Slider 

ANIKIN SVET: Da l’ me oči varaju, il’ ovo ispred mene hodaš ti | episode 2

Anika je lenjo zevnula i pokrila se preko glave. Bilo je već osam sati i znala je da mora odmah da ustane ako želi da stigne na posao na vreme. Bio joj je prvi radni dan na jednoj od vodećih sportskih televizija u regionu. Prezime njenog oca omogućilo joj je da dobije posao o kakvom je oduvek sanjala, bila je toga svesna.

Odrasla je na košarkaškim mečevima i sportskim događajima. Kod izbora profesije nikada nije imala dilemu. Želela je da bude sportski novinar od kad je znala za sebe.

Otac joj je bio košarkaš koji je tokom karijere igrao u Partizanu, Barseloni, Fenerbahčeu… U Istanbulu je godinama radio kao trener, pre nego što se razboleo. Tumor je, kako to obično biva, došao iznenada. Anika je imala devetnaest godina i otac je pokušavao da je poštedi skrivajući od nje svoju bolest. Kada je rak počeo da zahvata kosti, znao je da mora da kaže svojoj porodici. Majka i ona su se preselile u Tursku. Gospođa Dugić – Beljanski, bivša manekenka, nije mogla da podnese suprugovu bolest. Posle nekoliko meseci ostavila je Aniku da brine o ocu i vratila se u Srbiju. Kćerka joj to nikada nije oprostila.

Anika je u Istanbulu studirala novinarstvo. Bila je na trećoj godini kada je Darko Beljanski, veliki sportista i čovek, preminuo posle duge i teške bolesti. Očeva smrt joj je teško pala. Mesecima nakon sahrane nije mogla da dođe sebi. Gledala je kako život prolazi pored nje, dok jednog dana nije ustala iz kreveta, poletna kao da se ništa nije dogodilo. Završila je studije u roku, a onda tri meseca putovala po Evropi, pre nego što je donela odluku da se vrati kući.

Iako je bila uplašena tog prvog radnog dana, u zgradu televizije je ušetala kao da je poseduje. Bilo je to nešto što je naučila od majke.

Čak i kad nema veru u sebe, devojka treba da izgleda kao da puca od samopouzdanja. – govorila je Dušica Dugić-Beljanski svojoj jedinici.

***

Već posle nekoliko dana na televiziji zbližila se sa Mihajlom i Sofijom, kolegama koji su bili zaduženi da je ‘uvedu’ u posao i olakšaju joj početak. Bio je petak kada su posle radnog vremena otišli na tu, već tradicionalnu, kafu. Prvo joj se učinilo da ih je videla. Ali bili su zaista tu, preko puta. On, bivši momak, i ona, nekadašnja najbolja drugarica. Oni, koji su je ostavili da sama prolazi kroz najteži period u životu. Oni. Držali su se za ruke.

NEXT

Episode 3
Episode 4

* Anikin svet zamišljen je kao priča u nastavcima, epizodama. Novi nastavci biće objavljivani nedeljom u 21 čas.

loading…


Sanjar navučen na knjige, kafu, čokoladu i instagram. Veruje da zvezde padalice i svećice na torti ispunjavaju želje. Pisac u duši. Autor bloga According to Tam.

Related posts