Anikin svet Slider Tamara Popov 

ANIKIN SVET: Crossroad | episode 4

⇒ Episode 1 
⇒ Episode 2
Episode 3

***

Ponedeljak

Jučerašnji dan je bio pravi pakao. Momci su izgubili prvi meč na prvenstvu i koliko god se trudili da sakriju nervozu, osećalo se da je prisutna. Osim toga, kum Žarko je navalio da idem sa njima na večeru, pa sam morala da upoznam Enu sa Sašom, nisam imala izbora. Iznervirala sam se kada sam shvatila da me raduje činjenica da je Saša i dalje svu pažnju usmeravao na mene.

Bila sam besna i zato što nisam mogla da verujem da sam debil koji je zaboravio da će Demir biti u Atini. Ne znam kako sam to smetnula sa uma. Čitav dan sam grdila sebe zbog načina na koji sam otišla, ali sada nije moglo nazad.

Demir je igrao u timu mog tate kad sam došla u Istanbul. Nisam poznavala nikoga i dobro mi je došlo da imam nekoga sa kim mogu da provodim vreme. I kad je tata prestao da radi, nas dvoje smo ostali u kontaktu. U početku su to bili samo drugarski razgovori, izlasci, šetnje, ali vremenom smo oboje počeli da gajimo drugačija osećanja.

Voleli smo da gledamo zalaske sunca sa Galate. Tačnije, ja sam volela, a on je često išao da mi pravi društvo. Tamo me je prvi put poljubio. Prošao je sa mnom kroz sve što mi se desilo. Bio je uz mene kada mi je trebao i umeo je da se skloni kada sam želela da budem sama. U najtežim vremenima, on je bio moj jedini oslonac. I bilo nam je lepo tih godinu i po dana do prve svađe. A svađa je bila ogromna. On je dobio ponudu koja se ne odbija i čekalo ga je preseljenje u Ameriku. Želeo je da krenem sa njim. Ja sam dobila ponudu za posao koju nisam želela da odbijem. Nije mogao da razume da nisam mogla da zamislim sebe u ulozi žene trofeja. Učinio je da moj san pored njegovog izgleda bezvredno i to me je mnogo povredilo. U sred svađe sam izletela iz njegovog stana i sutradan se bez pozdrava vratila u Srbiju. Zvao me je od onda milion puta i nisam se javljala, mislila sam da nema svrhe. Tek kada sam ga srela shvatila sam koliko je to bilo detinjasto i ružno.

U današnjem meču smo pobedili Mađarsku. Tačnije, oni su pobedili, a ja sam vatreno navijala. Ubedljiva pobeda je uticala na raspoloženje u ‘Žarkovom čoporu’ pa smo do kasno ostali budni družeći se pored bazena. U jednom trenutku mi je Demir poslao poruku i otišla sam da se nađem sa njim. Pričali smo satima, slušao me je dok sam uzbuđeno pričala o poslu i ni u jednom trenutku mi nije prebacio za to što sam otišla bez reči. Na momenat sam se zapitala da li sam donela dobru odluku, ali sam duboko u sebi znala da bih bila nesrećna da sam njegove snove stavila ispred svojih.

– Anika, šta se desilo sa nama? – pitao me je.
– Stigli smo do raskrsnice i krenuli različitim putevima.
– Neću ovo prihvatiti kao nešto definitivno. Nismo mnogo odmakli i uvek možemo da se vratimo na isti put, zar ne?
– Možda.
– odgovorila sam.

Utorak

– Guglao sam te. – Saša se stvorio pored mene dok sam čekala lift i na smrt me preplašio.
– Zašto?
– Video sam te sinoć sa Tekinom. Skontao sam da nisi imala kad da ga upoznaš otkad smo stigli… U svakom slučaju, nisam znao da ste zajedno.
– Nismo već neko vreme.
– Ne? Super! Mislim, nije super… Žao mi je.
– pokušao je da se izvuče, ali već sam umirala od smeha. – Dobro, ovaj osmeh koji ne mogu da sakrijem verovatno govori da mi zapravo nije žao. Iskreno, pao mi je kamen sa srca. Ne mogu da se borim sa takvim čovekom. Izgleda kao Apolon lično. Zašto ne prestanem da lupetam?
– Ideš li gore?
– ušla sam u lift i čekala da krene, ali je i dalje stajao ispred.
– A ne, ne, idem na trening. Vidimo se.
Smejala sam se sve do trećeg sprata.

loading…

Sreda

Pokakila me je ptica. Mihajlo kaže da to donosi sreću, ali nije on morao na utakmicu sa govancetom na haljini. I Saša je rekao da mu je govance sa moje haljine donelo sreću. Zapravo, rekao je da mu ja donosim sreću, ali ja to shvatam onako kako želim. Dakle, u pitanju je govance, ne ja.

Ena se danas naljutila na mene.

Pravim ovde budalu od sebe, a sve vreme si znala da mu se ti sviđaš!

Bila je ljuta nekih dva, tri sata, a onda je svu pažnju sa Saše usmerila na jednog od njegovih saigrača. Pošto je to uspevalo, raspoloženje joj se popravilo.

Sa govancetom na haljini sam otišla i na Demirovu utakmicu. Njemu nisam donela sreću na terenu, ali je bio srećan što sam došla. Videla sam kasnije da su neki turski tračerski tabloidi objavili moju fotku sa te utakmice, uz vesti da nagađanja o našem raskidu OČIGLEDNO nisu istinita.

Četvrtak

Spremala sam se da krenem na utakmicu kad mi je stigla poruka od Maje.

Zar od drugih da čujem da si se vratila kući?

Pred očima sam na trenutak ponovo videla kako u gužvi drži Jovana za ruku i dobila sam nagon za povraćanjem. Zar sam imala obavezu da joj javim da sam došla? Sve i da je nisam videla sa svojim bivšim momkom, nisam imala razloga da je obavestim o svom povratku. Već dugo mi nije bila prijatelj.

Petak

Momci su imali slobodan dan, pa ih je Žarko poveo na ručak van hotela, a Ena, David, Mihajlo i ja smo, kao po običaju, bili prikolice. Tada je svima bilo jasno da sigurno prolaze u plej-of, pa je i atmosfera u ekipi bila sjajna. Uživala sam u svakom trenutku tog dana. Pa… skoro svakom.

Po povratku u hotel zastala sam Sašom u hodniku. Pričao mi je o nekom restoranu u koji moramo da odemo dok smo u Atini kada je naišao Demir.

– Anika, možemo li da porazgovaramo?
– Možda malo kasnije? Trenutno razgovora sa mnom.
– Saša je odgovorio umesto mene, a u Demirovom pogledu sam pročitala bes.
– Siguran sam da je to manje bitno od onoga što ja imam da joj kažem.
– Ne budi toliko siguran.

Ne znam koliko im je vremena trebalo da shvate da sam otišla. Kasnije su mi obojica slali poruke, ali nisam imala želju da izađem iz svoje sobe i naletim na bilo koga od njih.

Subota

– Ja neću moći da igram ako ćeš da budeš ljuta.
– Nisam ljuta, samo si me iznervirao.
– rekla sam Saši koji se vrteo oko mene.
– Anika, pogledaj, tekma počinje za sat vremena. Izgubićemo.
– A pobedićete ako ti ja kažem da je sasvim okej to što si se, bez ikakvog razloga, umalo potukao sa mojim bivšim momkom?
– Rekao bih tako.
– Ja ne bih rekla.
– Hajde da se kladimo.
– Da se kladimo?
– Reci mi da nisi ljuta i pobedićemo. Ako se ispostavi da sam u pravu, pristaćeš da te sutra vodim na ručak u onaj restoran o kom sam ti pričao. I to je sastanak.
– A ako ne pobedite?
– Uradiću šta god da od mene tražiš. Okej?
– Okej. Evo, nisam ljuta.

Pobedili su, naravno.

Nedelja

Ne mogu da lažem da mi nije bilo lepo na tom ručku. Saša je na prvi pogled verovatno sve što bi bilo koja devojka poželela od momka. Šarmantan je i duhovit, lepo vaspitan i kulturan, i stvarno, stvarno zgodan. Nisam skidala osmeh sa lica pored njega, a obožavala sam ljude sa kojima mogu da se smejem do besvesti.

Ipak, kad mi se u jednom trenutku približio toliko da je mogao da me poljubi, nešto me je nateralo da se sklonim.

* Anikin svet zamišljen je kao priča u nastavcima, epizodama. Novi nastavci biće objavljivani nedeljom u 21 čas.


Sanjar navučen na knjige, kafu, čokoladu i instagram. Veruje da zvezde padalice i svećice na torti ispunjavaju želje. Pisac u duši. Autor bloga According to Tam.

Related posts