Anikin svet Slider Tamara Popov Vesti 

ANIKIN SVET: Athens is calling | Episode 3

⇒ Episode 1 
⇒ Episode 2


***

Ponedeljak

Prošlo je tri dana otkako je videla Maju i Jovana i još uvek nije mogla da svari činjenicu da se njen bivši momak šeta po gradu držeći za ruku devojku koja joj je od vrtića bila najbolji prijatelj. Bila je, zapravo, ljuta na sebe zato što je dozvolila da je ovo izbaci iz koloseka, nakon svega što su uradili. Tačnije, nakon svega što nisu. Nakon što nisu bili tu kada su joj najviše trebali.

Kad se preselila u Istanbul, Jovan se stvarno trudio u pokušajima da održe tu vezu na daljinu. A onda je samo prestao da se trudi. Isti slučaj bio je i sa Majom. U početku su se čule svakog dana, prepričavale jedna drugoj dešavanja… a onda jednostavno više nisu. Na sahrani Anikinog oca nisu se pojavili ni Jovan ni Maja.

Utorak

Anika nikada nije bila od onih koji imaju naviku na proveravaju vremensku prognozu pre nego što izađu iz kuće. Zato je na konferenciju za štampu košarkaške reprezentacije došla u mokrim starkama. Dok je vozila ka ‘Kući košarke’ činilo joj se da su svi osim nje bili spremni na ovaj pljusak. Svuda okolo bili su ljudi sa kišobranima i obućom koja je predviđena za takve vremenske uslove.

Radovala se toj konferenciji i sutrašnjem odlasku na Evropsko prvenstvo u Atinu. Čak ni barice vode koje su se stvarale ispod njenih nogu nisu mogle da pokvare osećaj sreće.

Dok je posle završene konferencije grlila selektora, čoveka koji ju je krstio , osećala je na sebi poglede.

– Sad znamo ko će uvek imati ekskluzivu. – rekla je u prolazu jedna od koleginica, ni ne potrudivši se da snizi ton.
– Žao mi je što moraš da prolaziš kroz ovo, ali to je Srbija. Ne može drugačije. I nemoj slučajno da se osećaš krivom.
– Ne brini, kume. Odavno sam naučila da ne treba da se obazirem na zlurade komentare.

Dugo nije videla najboljeg prijatelja svog oca i činilo joj se da bi satima imali o čemu da razgovaraju. Možda i bi, da ih nisu prekinuli.

– Treneru, razumem da ste u lepšem društvu, ali nama ste potrebni. – rekao je momak i neodoljivo se nasmejao pruživši Aniki ruku – Ja sam Saša.
– Anika. – uzvratila je.
– Obaveze zovu. Vidimo se u Atini, je l’? – pitao je kum, a ona je klimnula glavom.
– Vidimo se u Atini. – rekao je Saša pre nego što je otišao.

Sreda

U Atinu su stigli kasno popodne. Mihajlo, koji se prvi put našao u glavnom gradu Grčke, imao je želju da ga obiđe čim su sleteli. Aniki, koja je u njemu živela nekoliko nedelja početkom leta, jedina ambicija je bila mekani jastuk u hotelskoj sobi.

Četvrtak

Tog dana su Anika i Mihajlo prisustvovali treningu našeg tima. Bila je oduševljena pozitivnom energijom koja je vladala i lakoćom sa kojim su izabranici njenog kuma obavljali svaki izazov koji je pred njih stavljao. Došli su na ovo Prvenstvo praćeni velikim očekivanjima, ali nijednim potezom nisu odavali da zbog toga imaju tremu. Izgledali su kao da samo žele da igraju i da uživaju u igri, čime je Anika bila oduševljena.

Nakon treninga otišla je na ručak sa kumom.

– Mnogo sam srećan što si ovde. – rekao joj je. – Otkako ti je otac umro bila si svuda osim kod kuće i nisam mogao da ispoštujem njegovu poslednju želju onoliko koliko sam želeo.
– Kakvu želju?
– Da ne osetiš da ti otac fali… Znam da je to nemoguće, ali mogu bar deo te praznine da popunim.
– Hvala, kume. Znaš da nikog bližeg od tebe nemam.
– Tvoja majka..
– Ne, ne.
– prekinula ga je. – Nećemo o ružnim temama.
– Dobro. Evo jedna lepa tema! Jedan mnogo fin momak me je pitao za tebe juče. Upoznala si ga…
– E, sad se ponašaš kao pravi otac provodadžija. A to nije moja omiljena vrsta oca.
– smejala se.
– Dobro, dobro, prestajem.

Vratila se svom ručku, a krajičkom oka je pogledala u Sašu koji je već gledao u njenom pravcu.

loading…


Petak

Tog popodneva su u Atinu stigli David i Ena, njeni kumovi. Dok su bili klinci očevi su im igrali u istim timovima i zajedno su odrastali u Španiji. Nije ih videla godinama, ali kada ju je kum zamolio da ih sačeka u hotelu, nije mogla da odbije.

Sa Davidom je uvek imala bratski odnos, dok je Ena nikada nije volela. Otimala joj je igračke, pravila razne smicalice… Anika nikada nije zaboravila kako ju je Ena ošišala jedne noći dok je spavala. Bilo je to leto pre polaska u školu i Anika je u prvi razred krenula sa šiškama do polovine čela.

Pustila ih je da se smeste, dok su ona i Mihajlo montirali neke snimke i slali ih u redakciju. Nakon toga su svi zajedno otišli na trening. Dok su sedali na tribine, Saša je mahnuo u njihovom pravcu, a Anika je stidljivo uzvratila.

– Poznaješ ga? – pitala je Ena.
Klimnula je glavnom.
– Moraš da nas upoznaš! Bukvalno sam samo zbog njega ovde došla. – rekla joj je kuma stiskajući je za ruku.
– Hoću. – odgovorila je nevoljno Anika.

Subota

– Jesi li ti normalna? Nek je upoznaje ćale sa Sašom. – vikao je Mihajlo dok su završavali sa doručkovanjem.
– Šta mi preostaje?
– Žarko ti je rekao da je Saša pitao za tebe, znači da mu se sviđaš. Ako ga upoznaš sa drugom devojkom, automatski šalješ poruku da se on tebi ne sviđa.
– Otkad si ti ekspert za muško-ženske odnose?
– Oduvek.
– odgovorio je.
– I ne sviđa mi se.
– Šta?
– Saša. Ne sviđa mi se.
– rekla je odlučno.

Nedelja

Uspavala se, a naši su tog dana imali prvu utakmicu. Trčala je kroz hodnik hotela da bi na vreme stigla da se nađe sa Mihajlom i u isto vreme pokušavala da pošalje mejl u redakciju. Tada ga je ugledala. Želela je da izbegne susret sa tim tamnokosim momkom, ali nije uspela da mu izmakne.

– Anika? – pitao je kao da nije bio siguran da je stvarno vidi i krenuo ka njoj.
– Demire! – zagrlila ga je kao da je to jedina stvar na svetu koju je želela da uradi. I kao da se pre samo dve nedelje nije spakovala i vratila u Srbiju, ostavivši momka bez objašnjenja.

NEXT

Episode 4

* Anikin svet zamišljen je kao priča u nastavcima, epizodama. Novi nastavci biće objavljivani nedeljom u 21 čas.

Sanjar navučen na knjige, kafu, čokoladu i instagram. Veruje da zvezde padalice i svećice na torti ispunjavaju želje. Pisac u duši. Autor bloga According to Tam.

Related posts